Domov Blog Kako do uspeha z E-novicami?

Kako do uspeha z E-novicami?

Objavljeno 20.8.2014

Dokazano je, da so e-novice eno najbolj zanesljivih orodij spletnega trženja za vaše podjetje. Z njimi lahko neposredno dosežete potencialne in obstoječe stranke, spodbujate povpraševanja in pospešujete prodajo.

Potrebno je začeti s kvalitetno bazo, ki jo lahko nabirate na vaši spletni strani z vpisom na E-novičke,Kako do uspeha z email marketingom s pomočjo nagradnih iger, v katerih je pogoj za sodelovanje vpis e-mail naslova, na promocijskih dogodkih, ipd.

Veliko podjetij dela napako in z e-novicami svoje potencialne ali obstoječe stranke zasuje večkrat tedensko z različnimi reklamnimi sporočili in akcijami. To pa je zelo tvegana poteza, saj obstaja večja možnost, da se uporabniki odjavijo od prejemanja vaših e-novic.

Predlagamo vam, da pripravite strategijo pošiljanja e-novic in spremljajte njen uspeh. Na začetku si postavite cilj, kaj želite doseči s pošiljanjem e-pošte. Želite povečati prodajo, obveščati, povečati oddajo povpraševanja?

Nekaj nasvetov kako z e-poštnim marketingom povečate prodajo:
1. Vsebina naj bo kvalitetna in prepričljiva. Premislite o naslovu sporočila, saj je od njega veliko odvisna branost vaših novic. Bralce nagovarjajte jasno, s krajšo vsebino, poudarjenimi ključnimi besedami,.. Uporabite pozive k akciji!
2. Dobro je, da novice pošiljate enkrat oz. dvakrat mesečno, odvisno od vaše branže (lahko tudi vsak dan). Pomembno je, da ohranite stik s kupci in vas imajo v mislih.
3. Povezave v e-novici naj vodijo na podstran do artikla, storitve ali dogodka, ki ga omenjate.
4. Izberite orodje, ki vam omogoča pogled v statistiko poslanih kampanji. Statistika vam lahko, da odličen vpogled v uspešnost poslanih e-sporočil. V statistiki lahko spremljate koliko sporočil je bilo dostavljenih, kdo je odprl vaš mail, na katero povezavo so kliknili uporabniki, kdo se je odjavil,…

Brezplačno testirajte orodje e-Poštar, ki vam omogoča odličen vpogled v statistiko in je enostaven za uporabo. Ee-novice so odličen kanal za povečanje prodajo. Za več informaciji nas lahko pokličete na 0590 53 901 ali izpolnite kontaktni obrazec.