Domov Blog 5 trendov email marketinga v letu 2014

5 trendov email marketinga v letu 2014

Objavljeno 12.6.2014

Email bo zares postal kanal »razmerja«.

Email marketing kot prodajni kanal se bo še bolj pozicioniral kot kanal, preko katerega ostajata kupec in prodajalec v določenem konstantnem stiku. Kupci od blagovne znamke zahtevajo relevantno vsebino, ki jo želijo prebrati. Tako je pošiljatelj obvezan pošiljati kupcem kvalitetne vsebine, z neko konstatno frekvenco, ter s tem delovati na prepoznavnosti blagovne znamke, bolj kot na izpostavitvi enega samega določenega izdelka.


Blagovne znamke in izraba podatkov

Pošiljatelji e-novic morajo imeti čimbolj segmentirane in posodobljene baze. Če neko osebo moškega spola zanima recimo avtomobilizem na nekem portalu, je dobro preveriti, če ta informacija po enem letu še vedno drži. S pošiljanjem relevatnih informacij je najboljši odziv zagotovljen. Posledično obisk potencialnega kupca na strani.


HTML predloge za mobilne naprave

Vedno več email sporočil je prebranih na mobilnih napravah (pametni telefoni, tablice, itd). Zato so se pošiljatelji že usmerili v oblikovanje predlog, ki so prilagojene tudi za prikaz na teh napravah. V letu 2014 bo pa postalo samoumevno, da se HTML predlogo priredi za prikaz na mobilnih napravah. Delež prebranih sporočil na teh platformah namreč strmo raste.


Integracija z drugimi kanali

Email kot prodajni kanal je ponavadi strogo usmerjen sam vase kot sporočila, ki poskušajo takoj privabit h branju in nakupu. Pomembna pa postaja integracija z ostalimi kanali, največji potencial obstaja na področju socialnih omrežij (Facebook, Twitter, Pinterest), kjer lahko z dodanimi gumbi za deljenje vsebin v sporočilu naredimo odličen efekt. Oglaševalci se teh taktik še premalo poslužujejo, ker se bojijo speljati promet iz svojih spletnih mest na socialna omrežja. Lep primer je recimo lansiranje novega produkta, kjer ob upoštevanju viralnega efekta Facebooka dosežemo veliko novih potencialnih kupcev.


Zaporedno sporočanje

Doseganje kupcev skozi več kanalov ima večji efekt, ob zavedanju, kdaj je najbolj primeren čas za kontakt preko določenega kanala. Kupci uporabljajo več naprav (PC, tablice, mobilni telefoni…). Ob predpostavki, da nek kupec prejme najprej email, nato pa še SMS opomnik, lahko sklepamo, da je bil dosežen izjemno velik »open rate« določene kampanje.e-Poštar je že sedaj rešitev za prihodnost. Podpira email in SMS marketing v enem, kar dela rešitev napredno in unikatno. Imate vprašanja, se želite posvetovati glede vaše marketinške strategije? Pokličite 0590 53 901